Vakbond: “Minister Verlinden vordert agenten na stakingsaanzegging luchtvaartpolitie”

Posted on

 ©  BELGA

De minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) heeft dinsdag een opvordering voor het luchthavenpersoneel uitgevaardigd nadat zij maandag een stakingsaanzegging hadden geactiveerd, zo meldt CGSP-Admi, de Franstalige tegenhanger van ACOD Openbare Diensten. De socialistische vakbond roept premier Alexander De Croo (Open VLD) en de regering op om de zaak opnieuw in handen te nemen om zo uit de impasse te raken.

mtmBron: BELGA

Dinsdag 23 augustus 2022 om 19:54

Eerder had het gemeenschappelijke vakbondsfront (ACV Openbare Diensten, ACOD Openbare Diensten, NSPV en VSOA Politie) Verlinden gevraagd om het aangekondigde besparingsplan in te trekken omdat de veiligheid erdoor in het gedrang zou komen. Maar omdat er geen schot in de zaak kwam, activeerden ze een stakingsaanzegging die loopt van vrijdag 26 augustus tot zondag 4 september.

Als reactie hierop heeft Verlinden nu agenten gevorderd, zo zegt Eddy Quaino, vertegenwoordiger van CGSP-Admi. “Wij betreuren de houding van de minister, die de veiligheidskwesties op de luchthavens van het land negeert. Ik denk best dat Verlinden dit uit handen geeft aan de premier en aan de regering.”

“Om veiligheid te garanderen”

Het kabinet-Verlinden wijst er in een reactie op dat de federale regering deze legislatuur 310 miljoen euro geïnvesteerd heeft in de geïntegreerde politie, zeg maar de federale en lokale politie samen. “De federale politie is er zich echter van bewust dat de middelen niet onbeperkt zijn, en dat er efficiënt moet worden opgesprongen met de beschikbare middelen. Daarom heeft de directie van de federale luchtvaartpolitie beslist dat in Luik, wanneer er geen passagiersvluchten zijn, de nachtploeg drie in plaats van vijf personeelsleden telt. In Oostende wordt er elke nacht, wanneer er geen passagiersvluchten toekomen, één persoon minder ingezet. In Zaventem en Charleroi verandert de personeelsbezetting niet”, klinkt het.

“De directie verzekert ons dat de veiligheid van de passagiers niet in gevaar komt”, vervolgt het kabinet-Verlinden. “Het personeel moet in voldoende aantallen aanwezig zijn om essentiële diensten zoals grenscontroles uit te voeren en de veiligheid op de luchthavens te garanderen. Daarom worden de politiemensen opgevorderd.”

Woensdag zit het personeel van de luchthaven van Luik samen, donderdag zouden daar eventueel al acties kunnen volgen. Maar ook op de luchthavens van Charleroi en Zaventem zouden de komende dagen acties kunnen plaatsvinden, zo waarschuwde het gemeenschappelijk vakbondsfront maandag. Het is nog steeds niet duidelijk welke vorm de acties dan zouden aannemen.

Jasaseosmm.com Smm Panel is the best and cheapest smm reseller panel Buy Tiktok Verified Badge for instant Instagram likes and followers, Buy Verification Badge, Youtube views and subscribers, TikTok followers, telegram services, and many other smm services. telegram, and many other smm services.