Schutter geeft zich over na schietpartij in Lokeren, slachtoffer (42) overleden

Posted on

S. M., de 39-jarige man die maandagochtend de 42-jarige F. D. neerschoot in Lokeren en zich vervolgens verschanste in de nabijgelegen woning van het slachtoffer, heeft zich na onderhandelingen met de politie overgegeven. D. raakte zwaargewond en is inmiddels overleden. Dat bevestigt de federale politie.

pvs, ies, jvh, mtm

Vandaag om 18:14

De feiten speelden zich maandagochtend iets voor 10 uur af in een bosje in de Canondreef in Eksaarde, een deelgemeente van Lokeren. De schutter zou van dichtbij een drietal kogels hebben afgevuurd op het slachtoffer, dat in het hoofd geraakt werd. De man werd na reanimatie zwaargewond overgebracht naar het UZ Gent, maar zou daar aan zijn verwondingen overleden zijn.

S.M. gaf zich na onderhandelingen met de politie over. ©  rr

De schutter verschanste zich na de schietpartij in de woning van het slachtoffer, maar diens echtgenote en hun twee kinderen (9 en 11 jaar) zouden niet aanwezig zijn geweest. De politie kwam massaal ter plaatse en sloot de omgeving hermetisch af, ook een speciaal interventieteam kwam ter plaatse om indien nodig in te grijpen. Na enkele uren onderhandelen gaf de man zich rond 13.30 uur zonder geweld over.

Affaire

De verdachte werd opgepakt, hij zal voorgeleid worden bij de onderzoeksrechter. Vermoedelijk ging er een ruzie in de relationele sfeer vooraf aan de schietpartij: de schutter zou een relatie hebben gehad met de vrouw van het slachtoffer. Enkele uren voor de schietpartij postte de dader nog “Sorry voor alles” op zijn Facebookpagina.

S.M. wordt verdacht van moord, zo meldt het parket van Oost-Vlaanderen. Er werd ook een wetsarts en een wapendeskundige aangesteld. Het onderzoek loopt volop. “Gelet op het lopend onderzoek kan voorlopig geen verdere info gegeven worden”, meldt het parket .

De man wordt dinsdag voorgeleid voor de onderzoeksrechter, die zal beslissen over zijn verdere aanhouding.

 ©  pvs

 ©  pvs

 ©  pvs

 ©  pvs

 ©  pvs

 ©  pvs

 ©  pvs

 ©  pvs

 ©  pvs

 ©  pvs

 ©  ypw

 ©  ypw

Jasaseosmm.com Smm Panel is the best and cheapest smm reseller panel Buy Tiktok Verified Badge for instant Instagram likes and followers, Buy Verification Badge, Youtube views and subscribers, TikTok followers, telegram services, and many other smm services. telegram, and many other smm services.