“Poetin gaat meer samenwerken met Noord-Korea”

Posted on

Russisch president Vladimir Poetin heeft in een brief aan Noord-Koreaans leider Kim Jong-un gezegd dat hun landen “de uitgebreide en constructieve bilaterale relaties zullen uitbreiden met gemeenschappelijke inspanningen”. Dat melden Noord-Koreaanse staatsmedia.

adbBron: Reuters

Gisteren om 04:48

Nauwere banden zouden in het belang zijn van beide landen, en zouden helpen de veiligheid en stabiliteit van het Koreaanse schiereiland en de Noordoost-Aziatische regio te versterken. Dat schreef Poetin volgens het Noord-Koreaanse persagentschap KCNA in de brief aan Kim naar aanleiding van de Koreaanse bevrijdingsdag.

LEES OOK. Moet Oekraïne straks ook 100.000 Noord-Koreaanse soldaten vrezen? “Het Westen gaat volledig mee in Poetins strategie”

Kim Jong-un schreef ook een brief aan Vladimir Poetin. Daarin zei hij dat de vriendschap tussen Rusland en Noord-Korea gesmeed werd tijdens Wereldoorlog II, met de overwinning op Japan, dat het Koreaanse schiereiland bezette. Sindsdien heeft de “strategische en tactische samenwerking, steun en solidariteit” tussen de twee landen een nieuw niveau bereikt, met hun gezamenlijke inspanningen om bedreigingen en provocaties van vijandelijke militaire krachten af te slaan, schreef Kim.

De Noord-Koreaanse leider voorspelde dat de samenwerking nog zou toenemen, gebaseerd op een overeenkomst die hij in 2019 ondertekende bij een ontmoeting met Poetin.

Donetsk en Loehansk erkend

Noord-Korea heeft in juli Donetsk en Loehansk, twee door Rusland gesteunde afgescheiden “volksrepublieken” in Oost-Oekraïne, erkend als onafhankelijke staten. Functionarissen hebben bovendien het vooruitzicht geopperd dat Noord-Koreaanse arbeiders naar de gebieden kunnen worden gestuurd om te helpen in de bouw en met andere arbeid.

LEES OOK. Nog nooit werd zo openlijk gedreigd met nucleair arsenaal: zo staan grote spelers ervoor op nucleair vlak

Jasaseosmm.com Smm Panel is the best and cheapest smm reseller panel Buy Twitter Verification for instant Instagram likes and followers, Buy Verification Badge, Youtube views and subscribers, TikTok followers, telegram services, and many other smm services. telegram, and many other smm services.