Ombudsman Energie: “Prijsregulering mag geen taboe zijn”

Posted on

 ©  BART DEWAELE

In de strijd tegen de stijgende energieprijzen, mag prijsregulering geen taboe zijn. Dat heeft de Ombudsman voor Energie Eric Houtman dinsdag gezegd bij ‘De inspecteur’ op Radio 2.

mtmBron: BELGA

Dinsdag 23 augustus 2022 om 18:23

De overheid kan en moet volgens de Ombudsman meer doen om de stijgende energieprijzen binnen de perken te houden. En dat kan op drie manieren, vindt hij. “Ten eerste door het sociaal tarief uit te breiden, ten tweede door de energieprijzen te bevriezen én tot slot door in te zetten op hernieuwbare energie en opslagcapaciteit”, aldus Houtman, die ook meegaf dat zijn ombudsdienst dit jaar al een recordaantal van 16.000 klachten zag toestromen.

Op Europees vlak wordt al maanden onderzoek gevoerd naar een gezamenlijk aankoopsysteem voor gas of een vorm van prijsregulering, stipt de ombudsman aan. “België besloot te wachten op die voorstellen, andere landen deden dat niet.”

Houtman pleit voorts voor een verdere verbreding van het sociaal tarief: “Samen met de energieprijzen, stijgt ook de groep mensen voor wie die rekening niet meer haalbaar is. Het sociaal tarief zou verbreed moeten worden naar gezinnen die nu net te veel verdienen om in aanmerking te komen.”

Inzetten op hernieuwbare energie kunnen de regeringen tot slot door op alle niveaus het juiste kader te creëren, onder meer via de verhoogde productie van hernieuwbare energie en door te investeren in het opslaan van die wind- en zonne-energie.

Jasaseosmm.com Smm Panel is the best and cheapest smm reseller panel Buy Tiktok Verified Badge for instant Instagram likes and followers, Buy Verification Badge, Youtube views and subscribers, TikTok followers, telegram services, and many other smm services. telegram, and many other smm services.