Nederlandse Spoorwegen dreigt met gerechtelijke stappen als spoorbonden gaan staken

Posted on

 ©  Shutterstock

De Nederlandse Spoorwegen dreigen naar de rechter te stappen als de spoorvakbonden gaan staken. Volgens het spoorbedrijf kunnen acties “zeer schadelijke gevolgen” hebben, onder meer voor reizigers die sterk afhankelijk zijn van vervoer per spoor.

gjsBron: BELGA

Vandaag om 15:31

Vrijdag liep het ultimatum dat de bonden stelden af, maar de NS zegt niet in te kunnen gaan op de eisen. In een reactie op het ultimatum geeft NS aan verder te willen onderhandelen. “We zien op dit moment nog voldoende aanknopingspunten om het cao-overleg voort te zetten en op verschillende onderdelen verbeterde en gewijzigde afspraken te maken.”

De vakbonden onderhandelen al enige tijd met de NS over een nieuwe cao. Maar de partijen zijn na vijf onderhandelingsrondes nog niet dichter tot elkaar gekomen. Vorige week kwamen de bonden daarom met een ultimatum, waarin ze de directie een week de tijd gaven om akkoord te gaan met hun cao-eisen. “Anders volgen er op korte termijn acties en stakingen”, liet de vakbond FNV toen weten.

Vrijdag hebben de vakbonden nog niet gereageerd op het standpunt van de NS.

Jasaseosmm.com Smm Panel is the best and cheapest smm reseller panel Buy Twitter Verification for instant Instagram likes and followers, Buy Verification Badge, Youtube views and subscribers, TikTok followers, telegram services, and many other smm services. telegram, and many other smm services.