Kennedytunnel krijgt nieuwe verlichting en wandplaten: werken in drukste tunnel van het land zullen 9 maanden duren

Posted on

 ©  MARC HERREMANS – MEDIAHUIS

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) start zondag met de vernieuwing van de verlichting in de Kennedytunnel in Antwerpen. Er komt een volledig nieuwe led-installatie met intelligente sturing. AWV gaat meteen ook de brandwerende wandplaten vernieuwen. De werken duren vermoedelijk tot midden mei 2023 en zullen voornamelijk ‘s nachts plaatsvinden en twee keer tijdens een weekend. Vanaf zondagavond gaat één koker vijf nachten per week dicht.

ckaBron: BELGA

Gisteren om 08:27

De Kennedytunnel, de drukste tunnel van ons land, wordt momenteel verlicht met natriumlampen. “Die zijn verouderd en steeds moeilijker te onderhouden. Een nieuwe led-installatie met intelligente sturing zal zowel het comfort van de weggebruiker als de verkeersveiligheid ten goede komen”, zegt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open VLD). 

AWV maakt van de gelegenheid gebruik om meteen ook de brandwerende panelen van de tunnelwanden te vernieuwen. Die moeten sowieso deels verwijderd worden om de bekabeling van de nieuwe verlichting te plaatsen.

Om verkeershinder te beperken, zal er voornamelijk ‘s nachts gewerkt worden. In de eerste fase, die zondag van start gaat en tot 19 december duurt, wordt gewerkt in de richting van Gent. De werken richting Antwerpen starten op 15 januari en duren tot 23 mei 2023.  

Tijdens de nachtelijke sluitingen wordt het verkeer steeds omgeleid via de tunnelkoker in de andere rijrichting. Voor elke rijrichting wordt in de koker één rijstrook voorzien. Aanvullend wordt ook gewerkt tijdens twee weekends, in december 2022 en mei 2023, om de werken rond te krijgen. Er wordt dan ernstige verkeershinder verwacht. AWV zal later nog communiceren over de exacte datums, de verwachte hinder en de omleidingen.

Jasaseosmm.com Smm Panel is the best and cheapest smm reseller panel Buy Tiktok Verified Badge for instant Instagram likes and followers, Buy Verification Badge, Youtube views and subscribers, TikTok followers, telegram services, and many other smm services. telegram, and many other smm services.