Influencers mogen adres voorlopig geheim houden

Posted on

Acid, staatssecretaris De Bleeker. ©  Youtube / Jimmy Kets

Influencers worden voorlopig dan toch niet verplicht om hun adres online te zetten. De verplichting leidde de voorbije weken tot onrust bij populaire figuren op sociale media, omdat het leidde tot fans die ongewenst aan de deur stonden. De regering geeft hen daarom uitstel.

Dinsdag 23 augustus 2022 om 22:59

“Dit uitstel geeft ons tijd om tot een werkbare oplossing te komen, die gedragen wordt door de hele sector”, zegt staatssecretaris voor Consumentenbescherming Eva De Bleeker (Open VLD). “Daarbij is het niet de bedoeling om influencers uit te zonderen van wettelijke verplichtingen, wel om een praktische manier te vinden die ervoor zorgt dat zij voldoen aan alle wettelijke vereisten zonder dat hun persoonlijke adres vermeld moet worden.”

Alle bedrijven zijn verplicht om hun adres te vermelden, maar de meeste influencers werken gewoon van thuis uit. En omdat ze zo veel fans hebben, wringt dat. “Wat als hier binnenkort iemand aan mijn deur staat?”, vroeg influencer Céline Schraepen zich af. Bij Jamila Baidou gebeurde dat ook écht, vertelde ze op Youtube. “Een 47-jarige man is naar mij komen kijken door mijn rolluik terwijl ik sliep. Voilà mensen, dat is wat er gebeurt als je je adres online moet zetten.”

De Bleeker stelt voor om de sector te verenigingen en een gedeelde fysieke locatie aan te duiden. “Dat kan dan gebruikt worden als adres, in plaats van het thuisadres.”

LEES OOK. Youtuber Acid krijgt waarschuwing van FOD Economie: “Boete kan oplopen tot 80.000 euro”

Jasaseosmm.com Smm Panel is the best and cheapest smm reseller panel Buy Tiktok Verified Badge for instant Instagram likes and followers, Buy Verification Badge, Youtube views and subscribers, TikTok followers, telegram services, and many other smm services. telegram, and many other smm services.