IJzerwake trekt dan toch naar Raad van State na verbod op extreemrechts festival Frontnacht

Posted on

 ©  jimmy kets

De vzw IJzerwake heeft beslist om dan toch naar de Raad van State te trekken om de beslissing van de stad Ieper om het festival Frontnacht te verbieden aan te vechten. Dat vernam Het Nieuwsblad uit goede bron.

Dinsdag cancelde de stad Ieper het evenement waarop bands met neonazistische en -fascistische inslag zouden spelen. Dit nadat Het Nieuwsblad die ochtend had uitgebracht dat buitenlandse inlichtingendiensten waarschuwden voor Frontnacht als een “extreemrechste dreiging”.

Weliswaar zegt de vzw dat Frontnacht dit jaar sowieso niet meer kan plaatsvinden, “omdat de uitspraak van de Raad pas enkele dagen voor het evenement kan verwacht worden”. Dat is te kort dag om het festival nog te organiseren, mocht de IJzerwake in het gelijk gesteld worden. De vzw zet de stap naar de Raad dan ook eerder uit principe.

De organisatie roept dan ook sowieso op om zaterdag niet naar Ieper te komen, zelfs als de Raad van State haar gelijk zou geven.

De vzw wil de kosten die al gemaakt zijn voor Frontnacht verhalen op de stad Ieper en benadrukt dat de IJzerwake op zondag 28 augustus wel plaatsvindt.

Jasaseosmm.com Smm Panel is the best and cheapest smm reseller panel Buy Tiktok Verified Badge for instant Instagram likes and followers, Buy Verification Badge, Youtube views and subscribers, TikTok followers, telegram services, and many other smm services. telegram, and many other smm services.