Harde beelden: Belg wordt bewusteloos geslagen tijdens ruzie op muziekfestival in Boedapest

Posted on

Met een rake vuistslag is een Belg vorige week bewusteloos geslagen op het muziekfestival Sziget in Boedapest. De daders is intussen gearresteerd, de Belg heeft het ziekenhuis mogen verlaten. Het zinloos geweld werd gefilmd door omstaanders. Slechts één man probeerde de Belg te helpen, maar deelde zelf in de klappen.

tg

Dinsdag 23 augustus 2022 om 22:11

Het Sziget-festival wordt ieder jaar georganiseerd op het eiland Óbuda, in de Hongaarse hoofdstad Boedapest, en duurt zeven dagen. In totaal kwamen er zo’n 450.000 bezoekers op af. Onder hen ook veel landgenoten. Het festival staat gekend om de goede sfeer. Er gebeuren ook zelden grote incidenten.

Een Belgische zakenman die met een Hongaarse getrouwd is, ging ernaartoe om het optreden en de show van Stromae te zien. Maar het liep bijna fataal af, zeggen de artsen die hem verzorgden. Op beelden die gemaakt zijn door andere festivalgangers is te zien hoe er op een bepaald moment een vechtpartij uitbrak.

Rake klappen

Vier jonge mannen vielen de Belg, vader van twee kinderen volgens Hongaarse media, aan. Een Oostenrijker, volgens de lokale media, probeerde de Belg te beschermen maar deelde zelf in de klappen.

De Belg kreeg rake klappen en stampen, ook wanneer hij al op de grond lag. Dan lijkt de grootste vechtersbaas, in een witte short en een zwart T-shirt, weg te gaan. Maar als hij ziet dat de Belg overeind probeer te komen, keert hij terug en slaat hem knock-out.

Opvallend is dat niemand anders probeert tussen te komen, alleen enkele meisjes beginnen te roepen dat het moet stoppen. Als een vrouw de man die de raakste klappen uitdeelde vraagt waarom hij dat deed, zegt hij dat de Belg zijn vriendin heeft geslagen. Maar dat is niet op het filmpje te zien.

Onze landgenoot, zijn identiteit is niet bekend, werd naar de eerste hulppost overgebracht en vandaar naar een ziekenhuis in de buurt.

Dader opgepakt

Hij liep een onderkaakfractuur op en werd intussen geopereerd en herstelt nu thuis.

De dader verdween na het incident in de menigte maar kon geïdentificeerd worden op basis van de beelden die gemaakt werden met smartphones.

De Hongaarse recherche kon de 23-jarige vechtersbaas uit Szombathely, bij de grens met Oostenrijk, intussen arresteren. Hij wordt vervolgd voor het toebrengen van zware lichamelijke letsels. Een 24-jarige kompaan wordt vervolgd voor medeplichtigheid.

Jasaseosmm.com Smm Panel is the best and cheapest smm reseller panel Buy Tiktok Verified Badge for instant Instagram likes and followers, Buy Verification Badge, Youtube views and subscribers, TikTok followers, telegram services, and many other smm services. telegram, and many other smm services.