Felle brand in munitiedepot in Rusland, vlakbij de Oekraïense grens

Posted on

Vanuit Belgorod worden er vaak raketten afgevuurd op Oekraïne, zoals zaterdagochtend te zien was in Charkov ©  AP

Een felle brand in een munitiedepot dwong gisteren twee dorpen in Rusland tot evacueren. Tegelijk waren er nieuwe explosies in de buurt van militaire doelwitten op de Krim. Een praktijk die door Rusland al is bestempeld als “sabotage” door Oekraïne.

Niemand liet het leven, maar de brand rond het depot in de provincie Belgorod, op een vijftogtal kilometer van de grens met Oekraïne woedde hevig. Bewoners van de dorpen Timonovo en Soloti werden voor alle zekerheid “op veilige afstand” gebracht, aldus een mededeling van regionaal gouverneur Vyacheslav Gladkov.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Het onderzoek naar de oorzaak van de brand loopt nog, maar eerder was er sprake van “sabotage” door Oekraïne. De stad Belgorod lag sinds de inval van Rusland al een paar keer onder vuur. En ook op de Krim vinden er aanvallen plaats op Russische doelwitten. Donderdag nog waren er zeker vier explosies in de buurt van een belangrijke Russische militaire luchthaven op het geannexeerde schiereiland.

Beelden van de brand in Timonovo ©  AFP

De Krim ligt al een aantal dagen onder vuur. In het begin van de week waren er ook al ontploffingen nadat onder meer een munitiedepot werd geraakt, en sloegen duizenden mensen er op de vlucht.

Jasaseosmm.com Smm Panel is the best and cheapest smm reseller panel Buy Twitter Verification for instant Instagram likes and followers, Buy Verification Badge, Youtube views and subscribers, TikTok followers, telegram services, and many other smm services. telegram, and many other smm services.