Exmar verkoopt drijvende lng-fabriek Tango FLNG aan Eni

Posted on

 ©  jan rosseel

Gastankerrederij Exmar verkoopt de drijvende lng-fabriek Tango FLNG aan het Italiaanse Eni. Dat meldt het bedrijf vrijdagavond. Eerder op de dag werd het aandeel van Exmar op de beurs van Brussel nog stilgelegd in afwachting van een persbericht.

ltoBron: BELGA

Vrijdag 5 augustus 2022 om 18:33

De waarde van de transactie voor de verkoop van Tango FLNG ligt tussen de 572 en 694 miljoen dollar, afhankelijk van de productieprestaties van de Tango FLNG tijdens de eerste zes maanden op locatie, klinkt het. Het platform zal door Eni worden ingezet in de Democratische Republiek Congo. Exmar en Eni sloten ook een charter voor tien jaar voor een drijvende opslageenheid (FSU), die gebaseerd zal zijn op de ombouw van een lng-tanker. 

Exmar was al een tijdje op zoek naar een oplossing voor de Tango FLNG, nadat een contract met de Argentijnse energiegroep YPF voor het gebruik van het maritiem platform noodgewongen werd ontbonden. YPF kondigde eind juni 2020 aan dat het door “overmacht” wegens de coronapandemie zijn verplichtingen niet meer kon nakomen.

Jasaseosmm.com Smm Panel is the best and cheapest smm reseller panel Buy Facebook Verification for instant Instagram likes and followers, Buy Verification Badge, Youtube views and subscribers, TikTok followers, telegram services, and many other smm services. telegram, and many other smm services