Dodentol van overstromingen in noordwesten van China loopt op tot 17 slachtoffers

Posted on

 ©  AP

Bij plotse overstromingen in het noordwesten van China zijn al zeventien mensen om het leven gekomen. Zeventien anderen zijn nog steeds vermist, meldt staatsomroep CCTV vrijdag.

jvhBron: BELGA

Vandaag om 08:08

De zware regenval leidde op woensdagavond tot plotse overstromingen in de bergen in de provincie Qinghai, nabij de stad Xining. Meer dan 6.000 mensen werden getroffen. In de getroffen regio wonen vooral de Hui- en Tu-minderheden. De regenval veroorzaakte aardverschuivingen die op hun beurt rivieren blokkeerden en omleidden. Twee gebouwen spoelden weg en veertien andere gebouwen liepen ernstige schade op.

22 mensen die als vermist werden opgegeven, zijn intussen terecht. Ongeveer 2.000 mensen waren betrokken bij de reddingswerkzaamheden.

Zware regenbuien komen vaak voor in het centrum en het zuiden van China aan het einde van de lente en het begin van de zomer. China wordt dit jaar echter geconfronteerd met extreme weersomstandigheden. In sommige regio’s, zoals Sichuan, is het ook verzengend warm.

Jasaseosmm.com Smm Panel is the best and cheapest smm reseller panel Buy Twitter Verification for instant Instagram likes and followers, Buy Verification Badge, Youtube views and subscribers, TikTok followers, telegram services, and many other smm services. telegram, and many other smm services.