China reageert met nieuwe militaire manoeuvres op bezoek van Amerikaanse delegatie aan Taiwan

Posted on

 ©  AFP

China heeft maandag nieuwe militaire manoeuvres aangekondigd als reactie op de “provocatie” door het bezoek van een delegatie van het Amerikaanse parlement aan Taiwan. De vijf Amerikaanse parlementsleden werden maandag ontvangen door de Taiwanese premier Tsai Ing-wen.

gjsBron: BELGA

Gisteren om 10:21

De woordvoerder van het Chinese ministerie van Defensie Wu Qian had het over een schending van de Chinese soevereiniteit en territoriale integriteit.

Als reactie zal het Chinese leger opnieuw lucht- en zeemanoeuvres uitvoeren rond Taiwan. Het Chinese leger zal zich voorts “op een oorlog voorbereiden” om de Chinese soevereiniteit te garanderen en resoluut iedere vorm van separatisme in Taiwan en buitenlandse inmenging neer te slaan.

China beschouwt Taiwan als een afvallige provincie, Taiwan beschouwt zichzelf als onafhankelijk. Eerder deze maand had China al een vergelijkbare reactie in petto na het bezoek van de Amerikaanse voorzitter van het Huis van Afgevaardigden Nancy Pelosi aan Taiwan.

Jasaseosmm.com Smm Panel is the best and cheapest smm reseller panel Buy Twitter Verification for instant Instagram likes and followers, Buy Verification Badge, Youtube views and subscribers, TikTok followers, telegram services, and many other smm services. telegram, and many other smm services.