Bizar gezicht: toilet vol (nep) uitwerpselen achtergelaten op plein midden in Gent

Posted on

 ©  Jan Vens

GENT –

Het was een bizar gezicht op de Korenmarkt in Gent maandagochtend: iemand had een toilet vol met (nep) uitwerpselen achtergelaten midden op het plein. Een groep anonieme kunstenaars, zo blijkt. Het opvallende ‘kunstwerk’ is ondertussen alweer verdwenen.

Bert Staes

Gisteren om 09:31

Het toilet is niet ‘ondertekend’ door een kunstenaar, werd niet ‘opgeëist’ of bevat geen slogans of tekst. Het is dus raden voor voorbijgangers waarom het er staat. Voor de duidelijkheid: de bruine smurrie is een soort piepschuim, het gaat niet om echte uitwerpselen.

Was het uit protest tegen de omstreden antiabortusbetoging die zaterdag plaatsvond op de Korenmarkt? Wil iemand zich uitspreken over de kwaliteit van de bestaande kunstwerken op de Korenmarkt, waartegen de wc werd geplaatst? Of was het een artistiek statement?

Vooral toch dat laatste, zo bleek maandagmiddag: een groep anonieme kunstenaars genaamd Zero Carattt postte beelden op Instagram waarin te zien is hoe het toilet werd gemaakt. Wat het idee erachter is, blijft onduidelijk. De diensten van de Stad Gent haalden het toilet maandag na de middag weer weg van de Korenmarkt.

 ©  Zero Carattt

 ©  Zero Carattt

 ©  Jan Vens

Jasaseosmm.com Smm Panel is the best and cheapest smm reseller panel Buy Tiktok Verified Badge for instant Instagram likes and followers, Buy Verification Badge, Youtube views and subscribers, TikTok followers, telegram services, and many other smm services. telegram, and many other smm services.