Alweer schietpartij in Antwerpen, daders laten boodschap achter op garagepoort

Posted on

In de Lange Beeldekensstraat in Antwerpen heeft vrijdagnacht een schietpartij plaatsgevonden. Er werden zeker acht schoten gelost, maar niemand raakte gewond. Eerder deze week probeerden enkele gewapende mannen de geviseerde woning al eens binnen te dringen.

jtp, vdaa, jvh

Vandaag om 07:07

De schietpartij in de Lange Beeldekensstraat, , in de buurt van het Stuivenbergziekenhuis, vond plaats rond 2.30 uur. Volgens een bron werden er zeker acht schoten gelost. De dader of daders viseerden onder meer een rijwoning in de straat. Ze bekladden ook de witte garagepoort met graffiti, daar staat in rode letters de duidelijke boodschap ‘REDE DIEF’ te lezen. Het heeft er dan ook alle schijn van dat dit nieuwe incident zich opnieuw situeert in het drugsmilieu.

Volgens onze informatie slaat die boodschap op Reda, een crimineel die momenteel in de gevangenis van Brugge zit. Hij zou te maken hebben met de verdwijning van een belangrijke lading cocaïne. De schietpartij in de Lange Beeldekensstraat zou ook gelinkt zijn aan de schietpartij in Hoboken eerder deze week.

Niemand raakte gewond bij de schietpartij. De bewoners van de woning zouden momenteel op reis zijn. Volgens onze informatie betreft het al het tweede incident aan de woning: maandag zouden enkele mannen de woning al eens hebben willen binnendringen. Minstens één van hen had toen een wapen bij. Ze probeerden met een hamer de voordeur te forceren, maar werden toen weggejaagd door omstaanders.

Onderzoeksrechter gevorderd

De politie kwam ter plaatse en sloot de straat af, het gerechtelijk labo kwam ter plaatse voor een uitgebreid sporenonderzoek. De Federale Gerechtelijke Politie trof ter plaatse zes kogelhulzen aan, al zeggen buurtbewoners dat ze acht schoten hebben gehoord. “Het onderzoek is nog volop aan de gang dus we sluiten niet uit dat er nog meer kogelhulzen gevonden worden”, aldus Kristof Aerts van het Antwerpse parket.

De onderzoeksrechter voert momenteel een onderzoek naar vernielingen en inbreuken tegen de wapenwetgeving, de feiten staan niet gekwalificeerd als poging moord of doodslag omdat nog niet duidelijk is of het de bedoeling was om iemand te raken met de kogels.

Afgelopen week vonden in Antwerpen al verschillende incidenten plaats, die mogelijk gelinkt zijn aan het criminele (drugs)milieu. Zo vond donderdag een schietpartij plaats in de buurt van het Centraal Station. Dinsdagavond raakte een man zwaargewond bij een schietincident in Hoboken, een dag eerder kwam een man om op het De Coninckplein.

 © BFM

 © BFM 

 © BFM 

 © BFM 

 © BFM

 © BFM

Jasaseosmm.com Smm Panel is the best and cheapest smm reseller panel Buy Tiktok Verified Badge for instant Instagram likes and followers, Buy Verification Badge, Youtube views and subscribers, TikTok followers, telegram services, and many other smm services. telegram, and many other smm services.