48.000 nieuwe meldingen over incidenten met slaapapneu-apparaten van Philips in de VS

Posted on

 ©  Rob Engelaar

Het aantal meldingen van incidenten met apneu-apparaten van Philips is flink toegenomen bij de Amerikaanse medische toezichthouder FDA. Dat bevestigt een woordvoerder van het bedrijf na berichtgeving door Het Financieele Dagblad.

evdgBron: BELGA

Vandaag om 17:31

In mei, juni en juli kwamen er in totaal 48.000 meldingen bij. In de voorgaande twaalf maanden ging het nog om 21.000 incidenten. Daarmee lijkt niet alleen het aantal maar ook het tempo waarin de meldingen binnenkomen, op te lopen. De zegsman van Philips ontkent dat en benadrukt dat er in de nieuwste cijfers ook meldingen zitten die al voor mei werden gedaan.

Bij de nieuwe cijfers zouden 44 gevallen zijn van mensen die mogelijk zijn overleden als gevolg van het gebruik van de apparatuur van Philips. In de periode daarvoor had de FDA nog 124 sterfgevallen in verband gebracht met klachten over slaapapneu-apparaten. Of de gemelde overlijdens en andere gezondheidsklachten daadwerkelijk zijn veroorzaakt door de apparaten, is niet aangetoond.

De problemen bij Philips kwamen vorig jaar aan het licht. Het isolatieschuim in de apparaten kon afbrokkelen en dus mogelijk gevaarlijk zijn voor gebruikers. Philips is nu bezig met een terugroepactie. Er moeten in totaal 5,5 miljoen apparaten worden vervangen.

In België lanceerde het FAGG vorig jaar een waarschuwing op zijn website: het geeft apneupatiënten de raad om hun arts te raadplegen over hun behandeling. Het aantal apneutoestellen van Philips in ons land wordt op 70.000 geschat.

De kwestie kostte het bedrijf al honderden miljoenen euro’s en de kosten kunnen nog verder oplopen als er nog hoge schadeclaims van patiënten volgen.

Jasaseosmm.com Smm Panel is the best and cheapest smm reseller panel Buy Twitter Verification for instant Instagram likes and followers, Buy Verification Badge, Youtube views and subscribers, TikTok followers, telegram services, and many other smm services. telegram, and many other smm services.